preskoči na sadržaj

Osnovna škola Nikola Tesla

Login
Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 

Grad Rijeka

      

RED BUTTON

    


  

vijesti
Likovni susreti u Jedrarskoj
Nina Licul / datum: 1. 6. 2019. 21:26

Ovogodišnji  16. po redu  „Likovni susreti u Jedrarskoj“ održao se u subotu 01. lipnja 2019. godine, s početkom u 9.00 sati.

Učenici su se prijavili na spoju Jedrarske i Bačvarske ulice. Slikali su na području Mjesnog odbora Luka na temu: luka, brodovi, more i podmorski svijet. Predaja radova i ocjenjivanje odvijalo se na području Jedrarske ulice, a od 13.00 do 13.30 sati održalo se proglašenje i nagrađivanje najuspješnijih autora.

Nagrađeni su:

 

1. mjesto: Nika Tonić, 6.r.

2. mjesto: Lucija Mutishi, 5.r.

3. mjesto: Ana Cvek, 7.r.

  

Nika Tonić, 1. mjesto

  

Lucija Mutishi, 2. mjesto

  

Ana Cvek, 3. mjesto


[OPŠIRNIJE]120 UMJETNINA NA DRUGOM KATU
Nina Licul / datum: 1. 6. 2019. 21:21

U subotu 25. svibnja u Malom salonu učenici su s povjesničarkom umjetnosti Milicom Đilas analizirali zastupljene slike, crteže, grafike i skulpture autora: Menci Clement Crnčić, Petar Dobrović, Željko Hegedušić, Oskar Herman, Rudolf Ivanković, Miroslav Kraljević, Ferdo Kovačević, Frano Kršinić, Mila Kumbatović, Ivo Lozica, Gabriele Mucchi, Pavao Perić, Oton Postružnik; Zlatko Prica,Vanja Radauš, Nikola Reiser, Ivo Režek, Jakov Smokvina, Petar Šimaga, Frano Šimunović i Ljudevit Šestić. 

Temeljem viđenog učenici su zadani likovni problem rješavali u jednoj od tri ponuđene tematske cjeline: reprezentacija žene, pejzaž i društvene teme.

  


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN MUZEJA
Nina Licul / datum: 18. 5. 2019. 19:20

U subotu 18. svibnja povodom Međunarodnog dana muzeja u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti povjesničarka umjetnosti Milica Đilas predstavila je učenicima izložbu „HRANA ZA POGLED“ analizom izloženih umjetničkih radova: Vladimira Becića, Vojtjeha Bratuše, Ivana Domca, Ljube Ivančića, Ante Kaštelančića, Otona Postružnika, Maksima Sedeja, Jakova Smokvine, Josipa Vanište i Antuna Žunića. Učenici su pogledali suvremeni film Plac Ane Hušman.

Nakon uvoda učenici su sa svojim mentorima rješavati likovni mrtvu prirodu igrajući se oblicima i bojama raznoga voća, različitih vrsta riba, rakova, gljiva, kruha, slučajno zatečene hrane i predmeti na stolu. U pažljivo aranžiranim kompozicijama istraživali su plastične odnose, boju i svjetlost, ekspresivnost i slikarsku fakturu ili pak reducirali viđeno na plohu i geometrijski lik.

 


[OPŠIRNIJE]21. međunarodna izložba mladih umjetnika u Bugarskoj
Nina Licul / datum: 11. 5. 2019. 23:02

Izložba se održava svake godine u mjestu Nova Zagora, Bugarska, koja se smatra umjetničkim centrom, a umjetnici iz različitih zemalja predstavljaju svoje radove. Ne postoji specifična tema umjetničkog djela, umjetniku je dopušteno birati materijale, kolaže, fotografiju, računalno crtanje.

Nagrađivat će se najbolji pojedinačni radovi i cjelokupna zbirka radova. Izdati će se katalog umjetnina. Svi radovi ostaju u Bugarskoj jer organizatori zadržavaju pravo da ih populariziraju u tisku i u elektronskim medijima.

Svečano otvorenje izložbe je 1. lipnja 2018. godine u umjetničkoj galeriji RUSI KARABIBEROV.

Mentori LIADO-a poslali su na natjecanje petnaest likovnih radova. 

  Prezime Ime razred mentor
1 Čokljat Filip 5. Nina Licul
2 Njegovan Vanessa 5. Nina Licul
3 Mužić Frbežar Vjera 5. Nina Licul
4 Kosić Dora 6. Tea Paškov
5 Vidas Gabriel 6. Tea Paškov
6 Pozder Lara 6.  Tea Paškov
7 Kulišek  Lovro 6. Tea Paškov
8 Cvek Ana 7. Boris Herceg
9 Pintar Klara 7. Boris Herceg
10 Miljuš Marko 7. Boris Herceg
11 Brlek Roko 7. Boris Herceg
12 Žakula Petra 7. Boris Herceg
13 Gržinić Ema 8. Laura Herceg
14 Klobučar Neva 8. Laura Herceg
15 Burcar Nika 8. Laura Herceg

 

Ana Cvek, 7.r.

Dora Kosić, 6.r.

Ema Gržinić, 8.r.

Filip Čokljat, 5.r.

Gabriel Vidas, 6.r.

Klara Pintar, 7.r.

Lara Pozder, 6.r.

Lovro Kulišek, 6.r.

Marko Miljuš, 7.r.

Neva Klobučar, 8.r.

Nika Burcar, 8.r.

Roko Brlek 7.r.

Petra Žakula, 7.r.

Vanessa Njegovan, 5.r.

Vjera Mužić Frbežar, 5.r.


[OPŠIRNIJE]20th International Children’s and Young People’s Art Competition “Always Green, Always Blue” Toruń - Poland
Nina Licul / datum: 20. 4. 2019. 22:05

Na ovogodišnjem međunarodnom natječaju bili su zadani vrtni motivi: kontakt s prirodom, mjesto za igranje, mjesto odmora, tajnoviti vrt, vrt iz sjećanja, vrt iz mašte. Sedam likovnih radova poslano je na natjecanje:

5. razred TONIĆ NIKA i ERSTIĆ GABRIJEL mentorica Nina Licul

7. razred MILJUŠ DARIO, MILJUŠ MARKO i MATIĆ NEVA mentor Herceg Boria

8. razred GRŽINIĆ EMA i GRABUŠIĆ GABRIELLA mentorica Laura Herceg

Dario Miljuš, 7.r.

Ema Gržinić, 8.r.

Gabriella Grabušić, 8.r.

Gabrijel Erstić, 5.r.

Marko Miljuš, 7.r.

Neva Matić, 7.r.

Nika Tonić, 5.r.


[OPŠIRNIJE]„56. ŠIMIĆEVI SUSRETI 2019.“
Nina Licul / datum: 20. 4. 2019. 21:59

Želeći potaknuti ljubav za likovnim stvaralaštvom, Organizacijski odbor 56. “Šimićevih susreta 2019.” i Matica hrvatska – Ogranak Grude raspisali su Natječaj za najbolje radove mladih likovnih umjetnika. Tema natječaja bili su „stihovi pjesme Hercegovina Antuna Branka Šimića“. Tehnika je bila slobodna. Format max, dimenzija 15x15cm, “Minijatura”.

Prosudbeno povjerenstvo će procijeniti pristigle radove, najbolji će nagrađeni, radovi biti izloženi na svečanoj Akademiji. Svi pristigli radovi ostaju u kolekciji “Šimićevih susreta.”

Rezultate natječaja objavit će na službenoj stranici Šimićevih susreta www.simicevisusreti.info

Odabrani su radovi učenika sedmog i osmog razreda: ANAI MAMIĆ, DARIO MILJUŠ, MARKO MILJUŠ, DAVID ARELIĆ, NIKA BURCAR,  GABRIELLA GRABUŠIĆ i ELENA MATIĆ.

Anai Mamić, 7.r.

Dario Miljuš, 7.r.

David Arelić, 7.r.

Elena Matić, 8.r.

Gabriella Grabušić, 8.r.

Marko Miljuš, 7.r.

Nika Burcar, 8.r.


[OPŠIRNIJE]STRUČNI IZLET: PALMANOVA - DVORAC MIRAMARE
Nina Licul / datum: 6. 4. 2019. 18:52

U  subotu 30. ožujka učenici su bili na stručnom izletu u Italiji. Posjetili su Palmanovu u Provinciji Udine u regiji Furlanija-Julijska krajina - Sjeverna Italija. Palmanova je poznata po svojem zvjezdastom tlocrtu, koji je za ono doba bio vrhunac fortifikacione arhitekture. Za jačanje obrane na području Furlanije, Mletačka republika se odlučila izgraditi potpuno novu utvrdu u furlanskoj ravnici koja je trebala zaustaviti moguće upade Turaka, ali i ekspanzionizam goričkih grofova iza kojih su stajali habsburgovci. Palmanova je bila vrhunac tehnologije 16. stoljeća, njen tlocrt u obliku zvijezde sa devet krakova, kojeg je projektirao Vincenzo Scamozzi bio je vrhunac vojnog inženjerstva toga vremena. Na sjecištu krakova izgrađeni su istureni tornjevi, koji su mogli braniti jedan drugoga. Cijeli grad bio je opasan obrambenim jarkom, a samo troja dobro branjena vrata, omogućavala su ulazak u grad. Palmanova je bila idealno zamišljen grad u skladu sa svim najvišim ciljevima humanističke renesansne misli. Njeni projektanti su je zamislili kao samoodrživo naselje, u koje će se naseliti obrtnici, poljoprivrednici i trgovci. Na centralnom gradskom trgu, nasuprot gradske vijećnice nalazi se Katedrala (Duomo). Projektirana je 1603, gradnja joj je započela krajem te godine a dovršena je 1636. Zvonik katedrale, podignut je 1776, ali je namjerno nizak, tako da ga napadači nisu mogli vidjeti od gradskih zidina. Učenici su na centralnom trgu „Piazza Grande“ crtali sakralnu i profanu arhitekturu grada. Nakon dvosatnog marljivog rada krenuli smo do dvorca Miramare u blizini Trsta. Dvorac Miramare smješten na samom rubu mora, okružen prekrasnim botaničkim parkom unutar kojeg se nalaze umirujuće fontane te uobičajene popratne zgrade nazvane mali dvorac i štale. Izgrađen je krajem devetnaestog stoljeća po nalogu austrijskog nadvojvode Ferdinanda Maksimilijana Habsburga. Namjena ove prelijepe rezidencije s pogledom na more je prebivalište nadvojvode i njegove supruge, belgijske kraljevne Charlotte. Maksimilijan je kao časnik, ali kasnije i kao vrhovni zapovjednik carske flote često rado boravio u Trstu. Dvorac Miramare izgleda romantično i kao iz bajke, čuva mnoge tajne koje ga čine drugačijim i zanimljivim za posjetitelje. 

 

                         

             


[OPŠIRNIJE]U subotu 23. ožujka povodom „Tjedna darovitih“ liadovci su organizirali radionice u muzejima
Nina Licul / datum: 23. 3. 2019. 21:35

Malom Salonu stvarali su učenici petog i šestog razreda od 11,00 do 12,30 sati.

Povjesničarka umjetnosti Milica Đilas analizirala je s učenicima izložbu Domaće ljekarije koja polazi od pretpostavke da su ljudi oduvijek nastojali proniknuti u nedostupno i spoznati stvarnost s „ove“ i „one“ strane razumskog, služeći se i maštarijama, praznovjerjem, prividima.

Mentorice Tea Paškov Vukojkević i Nina Licul su likovnu radionicu vodile između područja magije i pučke medicine, alternativnih i neslužbenih načina korištenja biljaka te njihovog eksperimentalnog tretmana u suvremenoj umjetnosti. Učenici su u realizaciji likovnih uradaka koristili različite tehnike.

Galeriji Kortil na Sušaku stvarali su učenici sedmog i osmog razreda od 10,00 do 13,00 sati

Mlade kustosice s učenicima su analizirale izložbu …IZ DUHA GLAZBE dizajnerskog tandema Bachrach-Krištofić (Sanja Bachrach_Krištofić i Mario Krištofić).

Učenici su u likovnoj radionici predlagali idejna rješenje za CD ovitak „Zeleni kadrovi“, maštovitih proljetnih skladbi učenika Osnovne glazbene škole. Učenici tijekom realizacije istih koristili su crtačke i slikarske tehnike.

Ana Cvek, 7.r.

Anai Mamić, 7.r.

Dario Miljuš,  7.r.

David Arelić, 7.r.

Dora Oštrić, 7.r.

Elena Matić, 8.r.

Ema Gržinić, 8.r.


[OPŠIRNIJE]SFeraKon
Nina Licul / datum: 17. 3. 2019. 17:10

SFeraKon je jedna od najvećih europskih SF konvencija, najveća u srednjoj i jugoistočnoj Europi koja  okuplja ljubitelje znanstvene fantastike, fantastike, horora i srodnih žanrova. Četvrt stoljeća SFera raspisuje godišnji natječaj za najbolje likovne radove djece osnovnih škola na zadanu temu. Ove su godine učenici mogli birati između dvije teme: Babarogin vrt i Kraterska civilizacija. Od svih likovnih radova mentori su odabrali devetnaest.

  IME I PREZIME RAZ.  TEMA MENTOR
1 Magdalena Maslak 7 Kraterska civilizacija Boris Herceg
2 Klara Pintar 7 Babarogin vrt Boris Herceg
3 Ana Cvek 7 Babarogin vrt Boris Herceg
4 Marko Miljuš 7 Babarogin vrt Boris Herceg
5 Dario Miljuš 7 Babarogin vrt Boris Herceg
6 Anai Mamić 7 Babarogin vrt Boris Herceg
7 David Arelić 7 Kraterska civilizacija Boris Herceg
8 Lovro Kulišek 6 Kraterska civilizacija Tea Paškov
9 Filip Čokljat 5 Kraterska civilizacija Nina Licul
10 Petra Vičić 5 Babarogin vrt Nina Licul
11 Erin Jurković 5 Babarogin vrt Nina Licul
12 Tina Benzia 5 Babarogin vrt Nina Licul
13 Ema Antonić 5 Babarogin vrt Nina Licul
14 Vjera Mužić 5 Babarogin vrt Nina Licul
15 Alesia Bonassin 5 Babarogin vrt Nina Licul
16 Neva Klobučar 8 Babarogin vrt Laura Herceg
17 Nika Burcar 8 Babarogin vrt Laura Herceg
18 Elena Matić 8 Babarogin vrt Laura Herceg
19 Filip Pugar 8 Kraterska civilizacija Laura Herceg

Alesia Bonassin, 5.r.

Ana Cvek, 7.r.

Anai Mamić, 7.r.

Filip Čokljat, 5.r.

Dario Miljuš, 7.r.

David Arelić, 7.r.

Elena Matić, 8.r.

Ema Antonić, 5.r.

 Erin Jurković, 5.r.

Filip Pugar, 8.r.

Klara Pintar, 7.r.

Lovro Kulišek, 6.r.

Magdalena Maslak, 7.r.

Marko Miljuš, 7.r.

Neva Klobučar, 8.r.

Nika Burcar, 8.r.

 Petra Vičić, 5.r.

Tina Benzia, 5.r.

 Vjera Mužić-Frbežar, 5.r.


[OPŠIRNIJE]EUROPA U ŠKOLI
Nina Licul / datum: 17. 3. 2019. 16:24

"YOUrope – radi se o tebi!" bio je moto ovogodišnjeg natjecanja Europa u školi. Natjecanje potiče djecu i mlade svih uzrasta da se uključe i pokažu odraslima kako se njihovo mišljenje ne smije zaboraviti. Europa u školi uz pomoć učitelja i profesora potiče mlade ljude da poboljšaju svoje znanje i razumijevanje vlastite kulture te postanu svjesni građani Europe.

Svi učenici su slikali temperom ili uljnim pastelom na temu „Pametni europski izumitelji“. Mentori su na natjecanje poslali dvadeset učeničkih likovnih radova.

  IME I PREZIME RAZ TEMA MENTOR
1 Elena Matić 8 Ivan Vučetić Laura Herceg
2 Filip Čokljat 5 David Schwarz: Cepelin Nina Licul
3 Lucija Mutishi 5 David Schwarz: Cepelin Nina Licul
4 Dora Kosić 6 Albert Einstein Tea Paškov
5 Brigita Smoković 6 Galileo Tea Paškov
6 Franciska Goja 6 Ivan Vučetić Tea Paškov
7 Gabriel Vidas 6 Aleksandar Graham Bell Tea Paškov
8 Katarina Sakić 6 Nikola Tesla Tea Paškov
9 Lara Marinović 6 Marcel pl. Kiepach Tea Paškov
10 Lara Pozder 6 Slavoljub Penkala Tea Paškov
11 Lea Stijelja 6 Slavoljub Penkala Tea Paškov
12 Lovro Kulišek 6 Nikola Tesla Tea Paškov
13 Nika Tomljanović 6 Galileo Tea Paškov
14 Nika Tonić 6 Leonardo da Vinci Tea Paškov
15 Nora Skeja 6 Ivan Vučetić Tea Paškov
16 Rea Alibašić 6 David Schwarz: Cepelin Tea Paškov
17 Enea Sušanj 6 Ruđer Bošković Tea Paškov
18 Laura Jozić 6 Albert Einstein Tea Paškov
19 Roža Martinović 6 Albert Einstein Tea Paškov
20 Neva Klobučar 8 Nikola Tesla Laura Herceg

 Dora Kosić

Brigita Smoković

Elena Matić

 Enea Sušanj

Filip Čokljat

 Franciska Goja

Gabriel Vidas

Katarina Sakić

Lara Marinović

Lara Pozder

Laura Jozić

 Lea Stijelja

Lovro Kulišek

Lucija Mutishi

 

Neva Klobučar

Nika Tomljanović

Nika Tonić

 Nora Skeja

Rea Alibašić

Roža Martinović

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju