preskoči na sadržaj

Osnovna škola Nikola Tesla

Login
Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 

Grad Rijeka

      

RED BUTTON

    


  

Reciklažom do umjetnosti - Krk

Trodimenzionalni umjetnički radovi su djela koja su nastala subotom na radionici „LIADO“. Napravili su ih učenici 6. razreda pod vodstvom njihove profesorice Tee Paškov Vukojević. Svake subote se marljivo i ustrajno nalazimo kako bismo stvorili nova djela, družili se i isprobali nove tehnike. 

Reciklaža i eko pristup su teme koje su njihovu mentoricu oduvijek zanimale. Stvoriti nov vrijedan predmet od odbačenih stvari  je pristup budućnosti koji se treba sve više poticati kako u nastavi tako i u svakodnevnom životu. Učenici su s entuzijazmom prihvatili temu. Sami su sakupljali i donosili na radionicu materijale s kojim su izradili svoju skicu (stare vreće od jute, špage, stare žice, štapove malih dimenzija koje su uspjeli naći kod kuće, novinski papir, odbačene plastične folije….). 

Nakon izrađene skice dobili su zadatak da od donesenog otpada pokušaju izmodelirati formu što sličniju onome što su nacrtali. Cijelu kompoziciju prvotno su učvrstili ljepljivom trakom i raznim krpicama ili gazama. Zatim su kompoziciju kaširali kako bi dobili čvrstu kompaktnu masu. Na kraju svatko je izabrao tehniku kojom će obojati skulpturu ( tempere ili svileni obojani papir). Sve skulpture su premazane smolom kako bi se dobila kompaktnost i trajnost samoga djela. Učenici su s veliki oduševljenjem odradili ovaj zadatak. Posebno ih se dojmila činjenica da otpadni materijal može poslužiti za neko umjetničko djelo te da moguće ukoliko to želimo, kompletno kamuflirati masu koja se nalazi u unutrašnjosti samoga kukca.

  Mauro Fućak, Divovski mrav

Gabriel Erstić, Ljubičasti kukac

Erin Jurković, Kukac Špiro

Vanessa Njegovan, Romantični letač

Sofia Ivančić, Pauk šarenih čarapa

preskoči na navigaciju