preskoči na sadržaj

Osnovna škola Nikola Tesla

Login
Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 

Grad Rijeka

      

RED BUTTON

    


  

vijesti
Obavijest o održavanju nastave u subotu, 6. studenog 2021.
Nina Licul / datum: 3. 11. 2021. 11:50

Temeljem Zaključka Stožera civilne zaštite Grada Rijeke i na osnovu prijedloga osnivača - Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke, Stožer civilne zaštite Grada Rijeke donosi Odluku o provedbi nastave prema modelu C (nastava na daljinu), s ciljem daljnjeg sprečavanja nepovoljne situacije uzrokovane epidemijom COVID-19. 

Učenici LIADO-a raditi će na platformi Discord, 6. studenog s početkom u 9,00 sati.

5. razred:  https://discord.gg/mGmTrJ4F

6. razred:  https://discord.gg/VUK7vTVB

7. i 8. razred: https://discord.gg/kv8n2pwX


[OPŠIRNIJE]Obavijest o rezultatima testiranja i početku školske godine
Nina Licul / datum: 28. 9. 2021. 20:51

Učenici koji su na testiranju za potencijalno darovite učenike iz likovnoga područja u subotu 25. rujna postigli 58 i više bodova biti će uključeni u program LIADO-a.

rezultati 5. razred

rezultati 6. razred

Nastava će početi u subotu 2. listopada, za pete i šeste razrede u 10,00 sati dok će učenici ostalih razreda započeti s nastavom u 9,00 sati.

Poželjno je da učenike petih i šestih razreda doprate roditelji glede upoznavanja programa, ciljevima programa, načinima realizacije, očekivanim postignućima i načinima vrednovanja.

Čestitamo na uspjehu vaših učenika,

mentori

 


[OPŠIRNIJE]PRIJAVE ZA TESTIRANJE POTENCIJALNO LIKOVNO DAROVITIH UČENIKA RIJEČKIH OSNOVNIH ŠKOLA
Nina Licul / datum: 10. 9. 2021. 16:58

Učenici petih i šestih razreda osnovnih škola grada Rijeke koji pokazuju izraziti senzibilitet za izražavanje u jednom ili više likovnih područja, prijavljuju se na testiranje do srijede, 22. rujna, i to e-poštom na adrese: laura.herceg1@gmail.com i marina.peranic-seveljevic@rijeka.hr.

Nažalost prošle se školske godine nije održalo testiranje radi nepovoljne epidemiološke situacije glede zaraze Covid 19. Stoga će se ove školske godine održati testiranje za prijavljene učenike petih i šestih razreda.

U okviru svake riječke osnovne škole likovni pedagozi izdvajaju učenike koji pokazuju izraziti senzibilitet za likovni izričaj u konzultaciji  s učiteljima razredne nastave i  vrše  izbor  kandidata za LIADO.

Izabrani učenici će se testirati u subotu 25. rujna 2021. u OŠ „Nikola Tesla“ Trg Ivana Klobučarića a provest će se u skladu s epidemiološkim mjerama. Testiranje traje od 9,00 do 13,00 sati.

Prijavljeni učenici okupit će se u dvorištu ispred ulaza u zgradu i pričekati će likovnog pedagoga koji će ih rasporediti u skupine i otpratiti u učionice. Rad traje do 13,00 sati, a obuhvaća test likovne kreativnosti, test opće kreativnosti i razgovor s članovima stručne komisije. Učenici trebaju donijeti pribor za rad: olovku, gumicu, likovnu mapu, vodene boje, kistove, posudice za vodu i krpicu (tijekom rada imati će pauzu za marendu te je poželjno ponijeti istu i flašicu s vodom ili čajem).

Prijavljeni učenici na dan testiranja trebaju donijeti sa sobom ispunjeni priloženi upitnik, koji se nalazi se u nastavku teksta pod "Opširnije".

Utorak, 28. rujna, rezultati testiranja biti će vidljivi na stranicama OŠ ‘’Nikola Tesla’’’ pod rubrikom LIADO, testiranja i obavijesti o uspješnosti testiranih učenika, isto će se poslati elektronskom poštom svim školama čiji su učenici učestvovali u testiranju.

Odabrani učenici će u subotu 2. listopada započeti s redovitim radom, tijekom 2021./2022. školske godine.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPUTE ZA IZBOR POTENCIJALNO DAROVITIH UČENIKA

Organizator: GRAD RIJEKA, Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo, OŠ „Nikola Tesla“

Sjedište i adresa stručnog povjerenstva LIADO-a: OŠ “Nikola Tesla”, Trg Ivana Klobučarića 1, 51 000 Rijeka

Koordinator stručnog povjerenstva: Laura Herceg, mag.educ.art.

Kontakti: 098 260 585, e-mail: laura.herceg1@gmail.com

Stručna komisija: Nina Licul, Tea Paškov Vukojević, Boris Herceg i Larisa Dragelj

 

Testiranje se sastoji od četiri segmenta: 

1. Testa opće i likovne kreativnosti

2. Analiza dječjih likovnih radovima koje su donijeli iz škole i od kuće. Na likovnim radovima se boduje (ukus, mašta, opća likovna razina, iskustvo, znanje i tehnika), kroz razgovor  se ocjenjuje socijalni aspekt i razina likovne kulture (njihove želje za budućnost, područje koje ih privlači - tehnike koje vole, umjetnici ili umjetnik ili umjetničko djelo koje im je zanimljivo i zašto).

3. Maštovit crtež realiziran u tehnici olovke boduje se u pet segmenata: fluentnost ideja, originalnost, redefinicija, fleksibilnost i individualnost.  (Izražavanje, razvijanje i oblikovanje idejnih rješenja. Produkcija mnoštva ideja, opisa detalja – promicanje u “sitnice”. Iznijansiranost, adekvatnost i tečnost misli i sadržaja. Korištenja poznatog na nov način, transponiranje vizualnog u likovni jezik,  transponiranje likovnog materijala u likovnu strukturu, transponiranje stvarnog u iluziju, nastajanje alegorija, duhovitost, daleke asocijacije, neočekivana rješenja. Fleksibilnost u obradi teme, oslobađanje od stereotipa i ostalih modela u radu, nove komunikacije ideja te načina rada i izražajnih formi, misli izražene na nov, poseban način. Pristup problemu s različitih gledišta, dobivanje različitih rezultata koji su svi ispravni budući da su gledište i pristup različiti. Izbjegavanje brzog i uobičajenog, rješenja. Svjež i individualni pristup, na idejno-misaonom i izvedbenom planu. Originalnost u radu, rijetko, posebno. Maštovitost i duhovitost iznesenih misli, originalnost izraza, svježina pristupa, izvornost obrade, udaljenost asocijacija. Nastajanje rijetkog, neobičnog, samosvojnog, nepokolebljivog rješenja, nova varijanta na temelju likovnih zakonitosti, preoblikovanje likovnih zakonitosti kao vid otkrivanja novih sustava, sklopova koji funkcioniraju na nov način. Individualnost likovnih vrijednosti, individualno odstupanje od standarda, individualna prepoznatljivost).

4. Slikanje po gledanju realizira se u tehnici akvarela ili gvaša ili tempera i boduje se u pet segmenata: optičko tematski razvoj, elaboracija, osjetljivost za probleme, iskustva i tehnike i opći likovni nivo. (Opća intelektualna zrelost i optička točnost i tehnička korektnost u prikazu realnih objekta.  Elaboracija odabrane teme i sadržaja, idejna i misaona razrada, cjelovitost i adekvatnost odabranog načina obrade, oblikovanje i  izbor kompozicije. Pronicanje u srž likovne pojave, likovne strukture te shvaćanje biti likovnog problema i put za njegovo rješenje, senzitivitet likovne pojave i likovno-kreativnog puta, te samog rezultata. Isticanje autentičnosti i autonomnosti likovne problematike kao samosvojstvene, posebne, sugestivne te kao nosioca likovne poruke. Osjetljivost za sadržaj, otvorenost prema doživljaju novog, uočavanje bitnih problema i teškoća, nagovijest dalekih nedoživljenih situacija i mogućnosti. Senzitivitet u opažanju i opisu. Opći likovni nivo: sklad ideje, teme, tehnike, likovnog iskustva i poruke, sugestivnost izraza).

                                                                    

Učenici tijekom testiranja mogu maksimalno postići 100 bodova.

Petnaest učenika petog razreda i petnaest učenika šestog razreda, koji nakon navedenog testiranja, postignu najbolje rezultate, uključuje se u program LIADO-a.


[OPŠIRNIJE]Obavijest!
Nina Licul / datum: 13. 3. 2020. 13:27

Vezano uz pandemiju koronavirusa, obavještavamo učenike da se nastava LIADO-a neće održavati od subote, 21. ožujka, pa sve do završetka obustave nastave u osnovnim školama.

Molimo da ažurno pratite informacije na našoj web stranici, a o svim promjenama ćete biti pravovremeno obavješteni.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava, subota 7. ožujka u 9,00 sati za sve učenike LIADO-a
Nina Licul / datum: 2. 3. 2020. 10:17

U subotu 7. ožujka održati će se terenska nastava u Galeriji Kortil od 9:00-12:00 h. Učenici će analizirati izložbu riječkoga umjetnika Maura Stipanova s povjesničarkom umjetnosti Jolandom Todorović. Nakon analize izloženih umjetničkih radova učenici će sa svojim mentorima rješavati zadani likovni problem u različitim crtačkim i slikarskim tehnikama.


[OPŠIRNIJE]Odgoda početka programa zbog epidemiološke situacije
Nina Licul / datum: 9. 9. 2020. 13:30

Dragi roditelji i učenici,

sukladno informacijama sa sastanka održanog 28. kolovoza 2020. u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, ovim Vas putem obavještavamo kako se, zbog epidemiološke situacije te mjera i preporuka MZO-a i HZJZ-a koje su na snazi u tekućoj nastavnoj godini, a do daljnjega, neće provoditi programi i projekti (su)financirani putem Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke, među kojima je i LIADO.

Program će se nastaviti nakon poboljšanja epidemiološke situacije, a o čemu ćete biti obaviješteni.

Svim učenicima želimo uspješnu školsku godinu, ustrajnost u likovnom izražavanju i što skoriji povratak u LIADO!


[OPŠIRNIJE]Pohvale za likovne radove, Bugarska
Nina Licul / datum: 2. 3. 2020. 12:04

Čestitamo, učenicama Nori Skeja i Rei Alibašić, dobitnicama pohvale za kvalitetan likovni rad na temu „Igre na otvorenom - vaše omiljene igre kada ste u prirodi“. Na međunarodnom natječaju „World Competition for Children’s drawings Bulgaria 2019“ u Bugarskoj (Sofija). Na natjecanju je sudjelovalo 60 država s ukupno 7.765 likovna rada.


[OPŠIRNIJE]Čestitamo!
Nina Licul / datum: 28. 1. 2020. 16:16

Na Međunarodnom dječjem slikarskom natječaju na temu "Ja slikam Sankt Peterburg" nagrađen je rad Alessije Bonassin učenice šestog razreda, kojeg je naslikala pod mentorstvom Tee Paškov Vukojević.

 


[OPŠIRNIJE]Čestitka
Nina Licul / datum: 19. 12. 2019. 14:11

Dragi LIADOvci, 

želimo vam sretne blagdane! 

mentorice i mentor

 

Vidimo se u subotu 18. siječnja 2020. godine!


[OPŠIRNIJE]Neradna subota 2.11.
Nina Licul / datum: 28. 10. 2019. 21:11

U subotu, 2. studenog LIADO-vci nemaju nastavu radi obilježavanja blagdana Svih Svetih i Dušnog dana.

Iduća radna subota je 9. studeni.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o rezultatima testiranja i početku iduće školske godine
Nina Licul / datum: 9. 6. 2019. 22:26
Učenici koji su na testiranju za potencijalno darovite učenike iz likovnoga područja u subotu 8. lipnja postigli 62 i više bodova biti će uključeni sljedeće školske godine u program petog razreda LIADO-a.
 
Nastava će početi u subotu 5. listopada, za petaše u 9,30 sati dok će učenici ostalih razreda započeti s nastavom u 9,00 sati.
 
Tablica prijavljenih i testiranih učenika nalazi u padajućem izborniku pod nazivom;: "Testiranje".

[OPŠIRNIJE]Završna izložba LIADO-vaca
Nina Licul / datum: 3. 6. 2019. 22:17


[OPŠIRNIJE]„Likovni susreti u Jedrarskoj“, natjecanje
Nina Licul / datum: 27. 5. 2019. 08:11

U subotu 01. lipnja 2019. godine, svi Liadovci uključiti će se u likovno natjecanje u Jedrarskoj ulici od 9.00 do 14.00 sati. Slikarski pribor osiguravaju sami sudionici. Organizatori časte sudionike sendvičem i sokom.

U slučaju lošeg vremena likovni susreti, izlaganje radova i nagrađivanje održati će se u prostorijama MO Luka, Verdieva 11.


[OPŠIRNIJE]Prijave za testiranje potencijalno likovno darovitih učenika riječkih osnovnih škola
Nina Licul / datum: 25. 5. 2019. 13:47
Subota 8. lipnja 2019. godine od 9,00 do 13,00 sati u OŠ-SE "Nikola Tesla’", Trg Ivana Klobučarića 1. Rijeka, izvršiti će se testiranje učenika četvrtih razreda riječkih osnovnih škola koji pokazuju izraziti senzibilitet za izražavanje u jednom ili više likovnih područja.
Molim likovne pedagoge da pomognu svojim kolegama iz razredne nastave u odabiru potencijalno likovno darovitih učenika.

 

UPUTE ZA IZBOR POTENCIJALNO DAROVITIH UČENIKA

 

Organizator: GRAD RIJEKA, Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo, OŠ „Nikola Tesla“

Sjedište i adresa stručnog povjerenstva LIADO-a: OŠ “Nikola Tesla”, Trg Ivana Klobučarića 1, 51 000 Rijeka

Koordinator stručnog povjerenstva: Laura Herceg, mag.educ.art.

Kontakti: 098 260 585, e-mail: laura.herceg1@gmail.com

 

LIADO likovno istraživački atelier darovitih osnovnoškolaca započeo je sa svojim radom 26. rujna 1992. godine u OŠ-SE "San Nicolo’"a od 2018. godine nastavlja sa svojim radom u OŠ „Nikola Tesla u Rijeci, uz financijsku potporu Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo. Vode ga istaknuti likovni pedagozi i umjetnici. 

Za nastavak ovog projekta potrebno je testirati svake godine učenike IV. razreda.

U okviru svake riječke osnovne škole učitelji koji izvode nastavu u IV. razredima izdvajaju učenike koji pokazuju izraziti senzibilitet za likovni izričaj i u konzultaciji  s likovnim pedagogom škole  vrše  izbor kandidata za LIADO.

Izabrani učenici će se testirati u subotu 8. lipnja 2019. godine u 9,00 sati OŠ „Nikola Tesla, Trg Ivana Klobučarića 1. Rijeka. Okupit će se u dvorištu ispred  ulaza u zgradu i pričekati će likovnog pedagoga koji će ih prozvati i rasporediti u 4 skupine, prozvani učenici će s mentorima otići u učionice. Rad u skupinama traje do 13,00 sati a obuhvaća test likovne kreativnosti, test opće kreativnosti i razgovor s članovima stručne komisije. Učenici trebaju donijeti pribor za rad: olovku, gumicu, likovnu mapu, vodene boje, kistove, posudice za vodu i krpicu (tijekom rada imati će pauzu za marendu te je poželjno ponijeti istu i flašicu s vodom ili čajem). 

Izabrani učenici na dan testiranja trebaju donijeti sa sobom ispunjeni priloženi upitnik.
Molimo škole da nam imena izabranih učenika četvrtih razreda dostave najkasnije do 3. lipnja elektronskom poštom na adresu: laura.herceg1@gmail.com glede što kvalitetnijeg rada u skupinama.

Prije završetka školske godine, rezultati testiranja biti će vidljivi na stranicama OŠ  ‘’Nikola Tesla’’’ pod rubrikom LIADO, testiranja i obavijesti o uspješnosti testiranih učenika, isto će mo poslati elektronskom poštom svim školama čiji su učenici učestvovali u testiranju. 

Vjerujem da će sve riječke škole aktivno sudjelovati i pravodobno dostaviti prijave.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Testiranje se sastoji od četiri segmenata: 

1.  Testa opće i likovne kreativnosti

2.  Analiza dječjih likovnih radovima koje su donijeli iz škole i od kuće. Na likovnim radovima se boduje (ukus, mašta, opća likovna razina, iskustvo, znanje i tehnika), kroz razgovor  se ocjenjuje socijalni aspekt i razina likovne kulture (njihove želje za budućnost, područje koje ih privlači - tehnike koje vole, umjetnici ili umjetnik ili umjetničko djelo koje im je zanimljivo i zašto).

3.  Maštovit crtež realiziran u tehnici olovke boduje se u pet segmenata: fluentnost ideja, originalnost, redefinicija, fleksibilnost i individualnost. (Izražavanje, razvijanje i oblikovanje idejnih rješenja. Produkcija mnoštva ideja, opisa detalja – promicanje u “sitnice”. Iznijansiranost, adekvatnost i tečnost misli i sadržaja. Korištenja poznatog na nov način,  transponiranje vizualnog u likovni jezik,  transponiranje likovnog materijala u likovnu strukturu, transponiranje stvarnog u iluziju, nastajanje alegorija, duhovitost, daleke asocijacije, neočekivana rješenja. Fleksibilnost u obradi teme, oslobađanje od stereotipa i ostalih modela u radu, nove komunikacije ideja te načina rada i izražajnih formi, misli izražene na nov, poseban način. Pristup problemu s različitih gledišta, dobivanje različitih rezultata koji su svi ispravni budući da su gledište i pristup različiti. Izbjegavanje brzog i uobičajenog, rješenja. Svjež i individualni pristup, na idejno-misaonom i izvedbenom planu. Originalnost u radu, rijetko, posebno. Maštovitost i duhovitost iznesenih misli, originalnost izraza, svježina pristupa, izvornost obrade, udaljenost asocijacija. Nastajanje rijetkog, neobičnog, samosvojnog, nepokolebljivog rješenja, nova varijanta na temelju likovnih zakonitosti, preoblikovanje likovnih zakonitosti kao vid otkrivanja novih sustava, sklopova koji funkcioniraju na nov način. Individualnost likovnih vrijednosti, individualno odstupanje od standarda, individualna prepoznatljivost).

4.  Slikanje po gledanju realizira se u tehnici akvarela ili gvaša ili tempera i boduje se u pet segmenata: optičko tematski razvoj, elaboracija, osjetljivost za probleme, iskustva i tehnike i opći likovni nivo. (Opća intelektualna zrelost i optička točnost i tehnička korektnost u prikazu realnih objekta.  Elaboracija odabrane teme i sadržaja, idejna i misaona razrada, cjelovitost i adekvatnost odabranog načina obrade, oblikovanje i  izbor kompozicije. Pronicanje u srž likovne pojave, likovne strukture te shvaćanje biti likovnog problema i put za njegovo rješenje, senzitivitet likovne pojave i likovno-kreativnog puta, te samog rezultata. Isticanje autentičnosti i autonomnosti likovne problematike kao samosvojstvene, posebne, sugestivne te kao nosioca likovne poruke. Osjetljivost za sadržaj, otvorenost prema doživljaju novog, uočavanje bitnih problema i teškoća, nagovijest dalekih nedoživljenih situacija i mogućnosti. Senzitivitet u opažanju i opisu. Opći likovni nivo: sklad ideje, teme, tehnike, likovnog iskustva i poruke, sugestivnost izraza).

----------------------------------------------------------------------------------------------------                                                      

Učenici tijekom testiranja mogu maksimalno postići 100 bodova.

Dvadesetero učenika, koji nakon navedenog testiranja, postignu najbolje rezultate, uključuje se u program petoga razreda LIADO-a.

za preuzimanje upisnice "kliknuti" na "opširnije" 


[OPŠIRNIJE]120 UMJETNINA NA DRUGOM KATU
Nina Licul / datum: 18. 5. 2019. 20:38

Terenska nastava, subota 25. svibnja za sve učenike LIADO-a po navedenom rasporedu:

- učenici 5. i 6. razreda nalaze se s mentoricama u OŠ. „Nikola Tesla“ u 9,00 sati i nakon odmora u 11,00 sati odlaze u galeriju Mali salon;

- učenici 7. i 8. razreda nalaze se ispred galerije Mali salon u 10,00 sati te nakon velikog odmora odlaze s mentorom u OŠ „Nikola Tesla“.

Učenici će analizirati izložbu „120 umjetnina na drugom katu” s povjesničarkom umjetnosti Milicom Đilas. Nakon analize izloženih umjetničkih radova učenici će sa svojim mentorima rješavati zadani likovni problem u OŠ „Nikola Tesla“.


[OPŠIRNIJE]LIKOVNOM UMJETNOŠĆU MIJENJAMO SVIJET 2019.
Nina Licul / datum: 18. 5. 2019. 20:23

Čast nam je obavijestiti vas o uspješnosti naših učenika na dvadeset osmom županijskom likovnom natjecanju LUMS koje se održalo 4. svibnja u Školi za primijenjenu umjetnost u Rijeci.

U petak 24. svibnja u 19.30 sati u Mramornoj dvorani u Povijesnom i pomorskom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka uručiti će se diplome, pohvalnice i zahvalnica djeci, mladeži i mentorima.

Veselimo se Vašem dolasku!

LIKOVNE  RADIONICE - kulturna baština 

„ZELENI KADROVI - humanizacija urbanih prostora“

Mentorica za učenike 5.i 6. razreda: 

Tea Paškov, profesorica likovne kulture u OŠ-SE Gelsi i OŠ-SE San Nicolo', mentorica u LIADO-u

motiv: „Utočište“

Pohvala: GABRIEL VIDAS

 

1. mjesto:  NIKA KOSOVIĆ

2. mjesto: TINA BENZIA

3. mjesto: MONIKA ARELIĆ

Mentorica za učenike 7.i 8. razreda: 

Tatijana Masterl, mr.art., nastavnica u Školi za primijenjenu umjetnost u Rijeci

motiv:„Maštoviti vrt“

3. mjesto: DORA OŠTRIĆ

POHVALE

dob ime i prezime radna organizacija mentor - pohvala
6.r.   KATARINA SAKIĆ LIADO  TEA PAŠKOV

GENERACIJSKE DIPLOME

5.r.     FILIP ČOKLJAT LIADO  NINA LICUL
6.r.     NIKA TONIĆ LIADO

 TEA PAŠKOV


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN MUZEJA
Nina Licul / datum: 11. 5. 2019. 19:07

U subotu 18. svibnja povodom Međunarodnog dana muzeja u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti (Krešimirova 26c) organizira se terenska nastava za sve učenike LIADO-a od 10,00 do 13,00 sati.

Povjesničarka umjetnosti Milica Đilas predstaviti će učenicima izložbu „HRANA ZA POGLED“. Nakon uvodne analize izloženih umjetničkih radova učenici će sa svojim mentorima rješavati zadani likovni problem. 


[OPŠIRNIJE]Riječki Ex-tempore 2019.
Nina Licul / datum: 9. 5. 2019. 15:36

Višegodišnji cilj projekta je valorizacija ambijentalnih vrijednosti Rijeke i šireg kruga Riječkog područja. Data tema (prikazatipostojećeambijentalnevrijednosti‚ ’’Vedute grada’’) omogućila je sudionicima da izražavaju vlastite ideje, spoznaje i doživljaje svojeg okružja. Bile su dozvoljenesveslikarske, grafičke, crtačke, kiparsketehnike i novi mediji kao što je fotografija, video i animacija.

Stručna komisija procjenjivala je:

  • razvoj senzibiliteta prema prostornom i vizualnom svijetu u kojem živimo i sudjelujemo

  • individualnost u pristupu i originalnost u obraditeme.

Nagrađeni i pohvaljeni liadovci:

OŠ od 5 do 8 razreda
  učenici mentori
1. mjesto ALESIA BONASSIN, 5.r. Nina Licul
2. mjesto ELENA MATIĆ, 8.r. Laura Herceg
ZAHVALA ANA ZUBČIĆ, 7.r.  Boris Herceg
ZAHVALA GABRIELLA GRABUŠIĆ, 8.r. Laura Herceg

Pozivamo vas na svečano otvaranje izložbe u HKD na Sušaku u četvrtak 16. svibnja u 18,00 sati.

Alesia Bonassin, 5.r.

Elena Matić, 8.r.

Ana Zubčić, 7.r.

Gabriella Grabušić, 8.r.


[OPŠIRNIJE]Svečano otvoreni 56. Šimićevi susreti 2019.
Nina Licul / datum: 5. 5. 2019. 22:31

Na raspisani natječaj Organizacijskog odbora Šimićevi susreti 2019., za dodjelu nagrada mladim likovnim umjetnicima, pristiglo je 175 radova. Učenici su inspiraciju potražili u pjesmi Hercegovina Antuna Branka Šimića, zadani format je minijatura 15x15 cm, tehnika je slobodna. Svi pristigli radovi poštovali su pravila natječaja. 

Prilikom izbora nagrađenih radova, povjerenstvo je pročitalo pjesmu Antuna Branka Šimića, koja je učenicima poslužila kao inspiracija i nakon toga pogledao likovno djelo. Kod izbora najboljih radova, presudila je atmosfera koju je djelo odražavalo, naboj emocija koje su autori likovnih uradaka jasno iščitali u Šimićevoj poeziji i prenijeli na platno, kao i način rada, tj. tehnički kriteriji koju su dovedeni do zavidne razine. Povjerenstvo se zahvaljuje svim učenicima i njihovim mentorima na odazivu i kvaliteti radova. Zbog velikog broja radova i kvalitete istih povjerenstvo je dodijelilo i pohvalnice u svim kategorijama.

OSNOVNE ŠKOLE:

3. MJESTO: Dario Miljuš, učenik VII. razreda; mentor: Boris Herceg, OŠ Nikola Tesla-LIADO, Rijeka, Hrvatska

1. MJESTO: Gabriella Grabušić, učenica VIII. razreda; mentorica: Laura Herceg, OŠ Nikola Tesla-LIADO, Rijeka, Hrvatska

POHVALA: Marko Miljuš, učenik VII. razreda; mentor: Boris Herceg, OŠ Nikola Tesla-LIADO, Rijeka, Hrvatska

 

Prosudbeno povjerenstvo za likovne radove:

Andrijana Mlinarević-Cvetković, predsjednik (Magistar slikarstva, profesorica Likovne umjetnosti),
Svetislav Cvetković, član (dr.art, prodekan za nastavu i studente na ALU Likovnih umjetnosti),
Jure Pešorda, član (Akademski grafičar, profesor Likovne umjetnosti).

Dario Miljuš

Gabriella Grabušić

Marko Miljuš


[OPŠIRNIJE]Rezultati natječaja SFERICA za 2019. g.
Nina Licul / datum: 3. 5. 2019. 19:36

Dobitnica nagrade SFERICA 2019. godine, za radove prijavljene na godišnji natječaj za najbolje likovne radove djece osnovnih škola na zadanu temu, Babarogin vrt


1. nagrada: ANA CVEK7. r., OŠ Nikola Tesla - LIADO, Rijeka           

Mentor: Herceg Boris


[OPŠIRNIJE]LIKOVNO NATJECANJE LUMS (Likovnom umjetnošću mijenjamo svijet)
Nina Licul / datum: 1. 5. 2019. 16:19

U subotu 4. svibnja svi učenici LIADO-a uključiti će se u Županijsko likovno natjecanje LUMS na temu "Zeleni kadrovi". Natjecanje će se održati u Školi za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Šetalište XIII. divizije 75. na Pećinama od 10,00 do 13,00 sati. Mole se učenici da dođu u 9,50 sati radi upoznavanja s voditeljima natjecanja, sa sobom je potrebno donijeti marendu.

Mentori vam žele puno uspjeha u radu!


[OPŠIRNIJE]4. međunarodni natječaj ČA u versin, riči i pinelu - nagrada učenicama LIADO-a
Nina Licul / datum: 16. 4. 2019. 21:51

Učenice LIADO-a, nagrađene su na 4. natječaju ČA u versin, riči i pinelu u kategoriji likovnog izričaja, u organizaciji OŠ Bijaći iz Kaštel Novog u sklopu 28. ČAkavske večeri More naše plavo ČA nan život daješ…  

Laura Jozić (mentorica: Tea Paškov Vukojević) i Arbenita Zaharija (mentorica: Nina Licul).

Učenice su pozvane na svečanu dodjelu nagrada i zahvalnica 18. 4. 2019. u 13,00 sati  u  OŠ Bijaći, Kaštel Novi.

Arbenita Zaharija, 5.r.

Laura Jozić, 6.r.


[OPŠIRNIJE]Proljetne radionice za učenike 7. i 8.r. u Školi za primijenjenu umjetnost
Nina Licul / datum: 13. 4. 2019. 21:46

Proljetne radionice održati će se u ŠPUR-u od 23. do 26. travnja 2019. godine u vremenu od 10 do 13:30 sati s pauzom u trajanju od 30 min.   


[OPŠIRNIJE]REZULTATI 20. Kanagawa Biennale, Japan - Svjetska dječja umjetnička izložba Kanagawa
Nina Licul / datum: 6. 4. 2019. 19:13

Od ukupno 27.599 radova za natjecanje iz 92 zemlje sa zadovoljstvom možemo reći da je učenica Anamarija Hajdinjak, nakon stroge procjene osvojila nagradu Kanagawa.

Nagrađeni rad bit će izložen u Kanagawa Plaza  u Yokohami u 5. srpnja do 25. kolovoza 2019. Nakon toga bit će izložen na petnaest mjesta u prefekturi Kanagawa od rujna do sljedećeg ožujka. Nakon tih izložbi iskoristit će se za promicanje međunarodne razmjene i globalno razumijevanje kroz dječje slike. U rujnu će biti uručen certifikat nakon dodjele nagrada zakazane za 7. srpnja.


[OPŠIRNIJE]„EUROPA U ŠKOLI“: ODABRANI ZA DRŽAVNO NATJECANJE
Nina Licul / datum: 6. 4. 2019. 18:46

U četvrtak, 4. travnja 2019. godine u 10 sati u OŠ-SE “San Nicolo”, upriličena je svečana dodjela diploma nagrađenim učenicima i priznanja mentorima.

Iz LIADO-a diplome i priznanja dobili su Filip Čokljat, mentorice Nine Licul te Rea Alibašić i Nika Tonić, mentorice Tee Paškov Vukojević.

 

 


[OPŠIRNIJE]Županijsko povjerenstvo “Europe u školi 2019.”
Nina Licul / datum: 31. 3. 2019. 10:24

Izvješćujemo da su likovni uradci učenika:  FILIPA ČOKLJATA (mentorica Nine Licul), REE ALIBAŠIĆ i NIKE TONIĆ (mentorica Tee Paškov Vukojević) odabrani za državno natjecanje.

Svečana dodjela diploma nagrađenim učenicima i priznanja mentorima i školama upriličiti će se u ČETVRTAK, 04.04.2019. godine u 10 sati u OŠ-SE “San Nicolo”, ulica Mirka Čurbega 18, Rijeka.

Filip Čokljat, 5.r.
Nika Tonić, 6.r.
Rea Alibašić, 6.r.

[OPŠIRNIJE]Subota 30. ožujka 2019. STRUČNI IZLET U PALMANOVU
Nina Licul / datum: 23. 3. 2019. 21:47

Polazak s Trga Josipa bana Jelačića u 8,00 sata, povratak u Rijeku u 17,00 sati.  

Cilj puta je razviti svijest o vrijednostima upoznavanja stranih država, primjena viđenoga, razviti kolegijalne odnose i kulturu putovanja. Osposobljavanje učenika za promatranje i vrednovanje umjetničkih djela svjetske baštine. Poticati interes učenika za  povijesna razdoblja; razvijati osjećaj za likovne elemente pomoću osjetljivog zapažanja i vizualnoga pamćenja mnoštva umjetničkih djela.


[OPŠIRNIJE]Povodom „Tjedna darovitih“ liadovci organiziraju radionice u muzejima 23. ožujka
Nina Licul / datum: 17. 3. 2019. 15:56

U Malom Salonu raditi će učenici petog i šestog razreda od 11,00 do 12,30 sati. (učenici se u 9,00 sati prije radionice nalaze s mentoricama u OŠ Nikola Tesla)

Analiza izložbe Domaće ljekarije koja polazi od toga da su ljudi oduvijek nastojali proniknuti u nedostupno i spoznati stvarnost s „ove“ i „one“ strane razumskog, služeći se i maštarijama, praznovjerjem, prividima.

Mentori će likovnu radionicu voditi između područja magije i pučke medicine, alternativnih i neslužbenih načina korištenja biljaka te njihovog eksperimentalnog tretmana u suvremenoj umjetnosti. 

Galeriji Kortil na Sušaku raditi će učenici sedmog i osmog razreda od 10,00 do 13,00 sati

Analiza izložbe …IZ DUHA GLAZBE dizajnerskog tandema Bachrach-Krištofić (Sanja Bachrach_Krištofić i Mario Krištofić).

Likovna radionica izdvojiti će razna područja vizualnih umjetnosti i kulturne industrije. Bogat i šarolik konglomerat koncentrirane sposobnosti orkestracije polivalentnim sadržajima, zahvaljujući fascinaciji totalnim jedinstvom glazbeno-scenske umjetnosti i sluhu za ritmička kretanja ideja u vremenu.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju